Vattenkrig

Idag har jag haft årets första vattenkrig, 31mars och man kan ha vattenkrig! Hur kul som helst! Vi hade varsin sprayflaska med vatten och sprang runt hela trädgården. Katja sprang runt och sa "I'm gonna get you!" så sjukt söt. När Emma kom hem så överraskade vi henne med att spruta lite vatten, lika så när Niko och Stefan kom hem. Sen har jag och Niko sprungit och haft vattenkrig. Istället för att springa ifrån varandra så sprang vi emot varandra, mycket roligare och blötare! Blev väldigt blöt som sagt och dessutom finns allt på film, Lee stod och filmade oss medan vi sprang runt..haha. Får se om jag kan lägga upp den, tror dock inte det är en vacker syn men rolig!
Just nu är det 26° ute, alltså riktigt varmt! Men jag klagar absolut inte! Önskar bara att jag hade ett par kortare shorts med mig, men ska se om vi kan åka till Walmart och köpa ett par, för det sägs att imorgon ska det bli ännu varmare och nu har jag ju en anledning att handla :P
Såna här flaskor använde vi :)

22°

Underbara värme! Just nu är det 22° grader ute, men det blåser lite, men det är varma vindar så det är otroligt skönt väder. Har suttit i solen ca 1timme och nu har jag börjat få färg på mina armar, underbart!

Värme

Idag har det varit en helt underbart skön dag! När jag vaknade imorse så sken solen så underbart, då blir man på bra humör kan jag lova! Efter lunch så gick vi ut och det var helt underbart skönt! Så vi var ute från typ kl13-16. Det blåste dock lite vilket gjorde att det blev lite kyligare, men så fort det var vindstilla så var det riktigt varmt och skönt. Jag har suttit i en stol i solen och läst People magazine, hur skönt som helst :) Just nu är det ca17° varmt ute och då är klockan snart 17.
Det sägs att vi kommer ha ca 25-27° i mitten av denna vecka, det tackar jag inte nej till!

2 månader

Nu har jag varit här i 2månader, det känns helt galet! Känns som att det bara har gått några veckor. Tiden har verkligen gått sjukt fort.
Våren börjar komma mer och mer här vilket är helt underbart, temperaturen stiger och solen värmer så skönt. Igår eftermiddag så tog Emma och jag en promenad down town för jag ville ta lite kort. Det är en väldigt liten stad men den har sin charm :)
Peter och Lee åkte iväg en sväng på kvällen för att hyra film, dem letade efter "The blind side". Den fanns inte på Hastings så dem åkte vidare till Movie Gallery och när dem kom in där så såg dem att butiken skulle stänga och att alla filmer var till salu, så dem blev kvar där ett tag och kom hem med en hel hög av filmer! Det var 3st äldre filmer för 20dollar och 3st nyare filmare för 25dollar. Emma fick ett presentkort därifrån när hon fyllde år, så efter att vi hade ätit så åkte Lee, Emma och jag dit. Det var riktigt farligt kan jag lova! Hittade en del filmer men lyckades sätta tillbaka 4st så jag var stolt. Men jag köpte 6st filmer, 3st äldre och 3st nyare. Hittade bl.a. This is it, som på Walmart kostar runt 20dollar, men här fick jag 3st för 25dollar. Så några dollar fattigare men 6 filmer rikare så åkte vi hem igen och konstaterade att vi inte vill gå in dit igen för då kommer vi göra av med mer pengar.
Idag vet jag inte vad som händer, det är rätt grått väder ute just nu så det lockar inte så mycket att gå ut. Men vi har ju en massa nya filmer att se så det kanske blir en filmdag, det återstår att se.

Johan

Idag fick jag helt oväntat ett paket på posten. Henrik kom in springandes med det åt mig. Jag fick en liten chock om jag säger så. Var inte alls bered på att jag skulle få post. Men jag blev riktigt glad och överraskad! De var nämligen från min kära bror Johan som numera bor i Canada, som jag snart får träffa igen. Det var en födelsedags present. Ett halsband och ett kort med en lite hälsning i. Blev som sagt riktigt glad :)

Cake walk

Fick en chock när jag vaknade igår morse, visst jag var lite förberedd på det men hoppades att vi skulle slippa. Det var SNÖ på marken!! Det snöade även under dagen och blåste isande kallt! Inte kul kan jag lova. Idag är det lite bättre, snön har börjat smälta bort, men det blåser fortfarande kallt. Men dem säger att under veckan så kommer värmen tillbaka hit, så jag litar på det!
Det har varit en händelserik helg. Igår var Lee och jag väg med alla barnen till Nikolais skola för den årliga Spring Fling. Man köper som en stor biljett som har nummer mellan 1-25 och varje lek är 1biljett, så man kan göra 25 olika saker som t.ex kasta ringar runt läskflaskor, kasta rispåsar genom hål m.m. Men det roligaste var nog Cake walk. Tror vi gjorde Cake walk runt 10 gånger, om inte mer. Ska se om jag kan förklara så att man förstår.
Det är en cirkel på golvet, gjort av nummer mellan 1-25, man ställer sig på ett nummer och sen när dem startar musiken så går man runt. När dem stänger av musiken så stannar man på det numret man är på (kan alltså vara ett helt annat nummer än man startade på) och sen drar dem ett nummer och den som står på det numret vinner och man vinner kakor, cupcakes eller tårtor. Jag gjorde det 2 gånger och min andra gång så vann jag kakor :) My first cake walk and I won! Katarina tyckte verkligen om denna lek, hon var så duktig när hon gick i cirkeln helt själv och hon vann 2 gånger. Första gången vann hon cupcakes och andra gången cinnamon rolls. Även Henrik vann 1 gång, han vann en hundtårta, det är alltså en lite tårta formad som en hund, väldigt söt. Jag har inte hunnit tagit kort på den ännu, men jag ska så ni ska få se. Han var riktigt stolt, för det var många som ville vinna den och han gjorde det. Det var väldigt kul att vara med :)
Idag har Lee, Katja och jag varit till Walmart. Jag skulle leta efter en speciell CD men den hittade jag inte, men jag hittade 4st andra som fick följa med hem. Jag hittade även 2par skor, eller jag hittade flera men det var 2st som fick följa med hem. Ett par svart/vita flipflop som är perfekt för stranden och sen en sandal som också är en flipflop. Man kan ju inte låta bli när det är så bra priser!

19 mars 2010

Min födelsedag igår var helt underbar. Vackert väder och underbar människor att dela den med :)
Här kommer bilderna som jag lovade. Ser ni vilket underbart väder vi hade!
Den vita är Jell-O tårtan och sen är det Choklad tårta
Min födelsedagstårta som Lee och jag var väg och köpte! MUMS!

Idag klev jag upp strax efter halv 7, för jag skulle vara barnvakt åt Henrik och Katarina. Peter och Lee skulle bort. Båda barnen sov när dem åkte, men Nikolai och Stefan skulle med skolbussen som gick 7.30. Men det gick faktiskt riktigt bra, Katja frågade dock efter mamma men hon var lugn.
Jag har även bakat idag, Henrik hjälpte mig. Jag har försökt mig på att göra en kladdkaka, det är lite svårt när man är van svenska mått, så jag har inte en aning om hur den kommer smaka. Men det luktade gott iallafalla. Men jag tror jag ska döpa denna till "Helenas chokladkaka". Tror inte det kommer vara som en kladdkaka, men det kan ju bli spännande, haha.
Här ligger dem och kollar på film

Vid halv 3 ungefär så åkte Lee och jag till Emmas skola för att hämta upp henne, sen åkte vi till frisören och alla klippte sig. Lee började, sen var det min tur och sist Emma, för hon kunde inte bestämma sig vad hon ville göra. Men hon gjorde nog den största förändringen! Det blev riktigt bra!
Jag klippte bara kortare, så nu är det precis vid axlarna och sen är det uppklippt, men det känns otroligt skönt :)
Emma före

Emma efter, hon fick även håret plattat bara för att få se hur det ser ut



Idag är...

Ingen vanlig dag, för idag är det min födelsedag! Har haft en helt underbar dag! Det har varit strålande sol, blå himlen och INGEN snö! Jag har faktiskt varit ute i t-shirt idag! Tror aldrig jag har varit med om det på min födelsedag tidigare! Lovely!
Vi åkte till Curt och Lori, som är Lee's syster. Det är nämligen Curts födelsedag idag också. Fast dem trodde inte på oss när vi sa att det var min också. Där fick vi hembakad pizza, sjukt gott! Åt en otroligt god taco pizza, ska försöka mig på det någon gång när jag kommer hem! Sen blev det chokladtårta eller Jell-O tårta, jag prövade Jell-O tårta, det var vanlig vit tårta med Jell-O i, den var otroligt god!
Nu är vi hemma igen, och ska snart äta tårta igen! Lee och jag var till Walmart och jag fick välja vilken tårta jag ville ha, väldigt svårt för det fanns  väldigt många att välja på, men jag hittade en. Så idag blir det mycket tårta, men det tycker vi om. Man fyller ju bara år 1 gång per år, fast det tycker jag är skönt, haha. När han i kassan på Walmart fick reda på att jag fyllde år så sjöng han för mig. Sen önskade han mig en bra födelsedag och en bra vistelse i USA.
Bilder får ni imorgon, så håll ut ;)

Bop it

Måste berätta om Bop it, det är som ett spel där man ska följa en röst som säger åt en att snurra, dra eller bop it. För varje gång man gör det så får man poäng. Det är sjukt kul och man bli beroende av det! Det högsta man kan få på det jag har gjort är 100poäng och jag kom dit först! Den gula ska man snurra, den blå dra och där det står bop it så slår man. Verkligen galet kul!

Roadtrip

I fredags åkte vi som sagt till Kansas City, en bilresa på ca3timmar. Den främsta anledning till att vi åkte var för att Nikolai hade regionals på lördag morgon, men Peter och Lee skulle fixa lite inför flytten till Sverige också så det passade bra att göra allt på samma gång.
Innan vi åkte så ramlade Katarina och slog sig riktigt ordentligt på ögat, så nu har hon en blåtira. Det börjar bli bättre nu, men under lördagen såg det hemskt ut, lila/röd och svullen.
Vi kom till hotellet runt kl3 och fick våra rum, vi hade 2st rum men vi kunde öppna upp så det vi kunde gå emellan. När vi hade packat in allt så bytte vi om och gick till poolen. Det var 3-4st där när vi kom men de gick rätt fort så då var vi själva i poolen, vilket var skönt. Det var ingen stor pool heller så desto skönare. Det fanns även en jacuzzi som jag utnyttjade ordentligt! Det var riktigt skönt kan jag lova. När vi hade badat klart så åkte Peter, Lee, Nikolai och Katja till skolan där regionals skulle vara dagen efter för att försöka väga in Nikolai så att det var över. Emma, Stefan, Henrik och jag var kvar på hotellet och kollade på tv. Sen beställde vi pizza från Pizza Hut till rummet och det var sjukt gott. Barnen ville bada mer så vi gick till poolen igen, nu var det betydligt mer folk där och de var från Kirksville så barnen hade riktigt kul i poolen.
Sen blev det läggdags, jag delade säng med Stefan för han ville så gärna sova med mig.
Jag klev upp vid 8 och tog en dusch, sen kom Peter, Henrik och Katja tillbaka från att ha skjutsat Lee och Niko till skolan. Emma, Stefan och jag gick och åt en god frukost. Sen packade vi ut allt i bilen och begav oss till regionals. Det var galet mycket folk där! Det är en lång väntan på att det ska bli Nikos tur, men vi var uppe och rörde oss kanske mycket. Emma och jag tog de mindre barnen och gick med dem och lät dem springa av sig. Vi åkte därifrån runt 16-16.30 och då hade Niko haft 3matcher, varav han förlorade 2st och vann 1. Tyvärr gick han inte vidare till State, men han verkade inte så ledsen över det. Han skadade sitt ringfinger under andra matchen så han hade ganska ont. Vi stannade till på Target för att se om de hade en skena till fingret, det hade de tyvärr inte så vi stannade till vid Walmart så Peter sprang in och där fanns det. Efter det så åkte vi hem, stannade till och åt på Burger King, åt en sjukt hamburgare! Vi kom hem runt kl21 på kvällen, var riktigt trött då kan jag lova. Men det var 2 riktigt roliga dagar :)
Nikolai
Peter

Katarina och Lee

Stefan

Henrik

Emma och Katarina

Nikolai under en match

Söndagen var riktigt lugn, alla var väldigt sega och trötta. Det tar på krafterna att bara sitta och vänta och när Nikolai har en match är man på helspänn. Så det blev en hel del tv och film tittande. Kollade på "Regin of fire" och "The Princess bride". 2 riktigt bra filmer, kan verkligen rekommendera dessa.
Idag, måndag, var barnens första skoldag efter springbreak. Det har varit väldigt tyst om jag säger så. Det har varit riktigt fint väder idag, så vi har varit ute en sväng. Solen skiner och värmer, men det blåste lite, men inte isande vindar utan det var riktigt skönt att vara ute. Dock är det lerigt, men hellre lera än snö! Det är verkligen vår i luften, äntligen! Snön är borta och fåglarna kvittrar, men blir glad i hela själen.
Henrik och Katarina

Ett riktigt coolt hus som ligger nära där jag bor.

Kansas City

Nu åker vi till Kansas City, kommer hem imorgon kväll. En natt ska spenderas på hotell med pool så barnen är riktigt exalterade. Imorgon är det regionals som gäller, kommer bli en spännande dag! Hoppas att ni får en skön fredagskväll!

Torsdag

Ännu en torsdag är här, det är galet va fort tiden går alltså! Denna vecka har det varit springbreak, har inte gjort så mycket. Men imorgon bär det av till Kansas City och då ska vi sova på hotell eftersom Nikolai har wrestling där på lördagen, det är dags för regionals, så denna gång är det hela familjen som är med :)
Måste även säga att nu är ALL snö borta här! Äntligen, men dessvärre har det varit grått och regnat här. Igår kväll var det en thunderstorm här, så det bullrande till några gånger även någon blixt.
Igår kväll kollade vi på 300. Filmen var bra men väldigt blodig, men jag den är verkligen bra gjord och snyggt gjord! Den är verkligen sevärd, jag tycker inte om så blodiga filmer egentligen men jag tycker verkligen att man ska se den.
Måste även säga att 30 seconds to mars är ett riktigt grymt bra band! Sitter och lyssnar på en akustisk version av Kill me, riktigt bra! Måste dela med mig av den eftersom den är så grym!

Helgen

Det har varit en annorlunda helg för min del. I lördags så klev jag upp 04.45, ska tillägga att jag la mig runt 12, så inte så många timmars sömn. Jag skulle med Lee och Nikolai på District tävling i Marceline, ca 1timmes bilresa härifrån. Vi åkte runt kl6, så vi var där lite efter kl7. Invägningen började kl7.30, så det var att kolla upp var toaletten var och se hur det såg ut. Sen var det bara att vänta. Själva turneringen började kl9 med nationalsången. Sen är det bara en lång väntan på att Niko skulle tävla. Det gick sådär för honom, han förlorade första matchen och var därför tvungen att vinna den andra för att gå vidare till regionals och han vann den matchen så han gick vidare :) Efter det hade han 2matcher till som han tyvärr förlorade, men han vann den matchen som var viktigast. Vi åkte därifrån vid 4, så jag satt verkligen hela dagen, men det är kul att se :)
När vi kom hem så hade vi besök här, en gammal kompis till Peter och Lee som heter Bill var här med sin fru som är från Indien. Sen kom även ett annat par, Bob och Felicity med sina 4barn + 1 extra. Så det var fullt ös här på kvällen. Det visade sig även att Felicity har varit hemma hos oss för en massa år sen när min kusin Pernilla var på besök, så det var ju lite kul :)
Söndagen var jag jätte trött och hade blivit förkyld, ont i halsen och täppt i näsan, inte kul kan jag lova! Bill kom över igen i några timmar innan det var dags för dem att åka hem. Det tog ca 5-5,5 timme för dem att köra, så dem ville komma i väg i tid.
Vi kollade även på Oscars galan, vilka otroliga klänningar! Är nog gladast för att Sandra Bullock vann Oscar för bästa kvinnliga huvudroll för filmen "The blind side". Är det någon som sett den filmen? Den verkar riktigt bra och jag vill se den!
På kvällen visade Peter mig en film med Stomp, dem liksom slår och gör ljud av allt möjligt, riktigt coolt!
Ett litet smakprov på Stomp :)
Idag har varit en lugn dag, jag är fortfarande förkyld. Barnen är hemma eftersom det är springbreak, så fullt hus hela dagen :) Peter och Emma har bakat bröd ur kokboken som jag hade med mig till dem, riktigt gott blev det.
Peter håller på att mobba mig för min "addiction" för Gerard Butler, jag kan inte påstå att den är så allvarlig men han tycker det är kul. Idag sa han: "Vilken bra kusin jag är som går och köper filmen 300 bara för att Helena ska få se Gerard Butler". Det roliga är att han igår sa att han ville ha den filmen för att den är så bra. Jag gav han bara en extra anledning att köpa den, så det kanske är jag som är en bra kusin som ger honom en anledning att köpa den. Så vi får se om vi kollar på den ikväll. Ska bli spännande att se den iallafall.

Shopping

Idag är det fredag och en härlig vårdag är det. Solen skiner från en blå himmel och snön är på väg att smälta, underbart! Man känner hur livet börjar komma tillbaka till en :)
Har precis varit ute på en liten shopping runda, Emma är på jakt efter en klänning till hennes skoldans. Vi var till Maurices, en kläd/väsk/skor/smyckes affär. Man fick en enorm sommarkänsla när man gick in där och det var verkligen helt underbart. Längtar till värme och sol, men den kommer snart. Emma hittade iaf en klänning, den var jättefin och gillade den mycket så det var bra. Även jag hittade lite saker, dock inga kläder även om det fanns mycket jag skulle kunna köpa, men måste försöka att låta bli, har ju inte så mycket plats i väskan. Men jag hittade ett par sjukt snygga skor! Jag ville ha de på engång jag såg dessa, och det var inte så farligt dyra heller och de är snyggare på än när man bara ser de. Så jag slog till. Sen gick jag runt lite mer och hittade en sjukt fin väska! Det fanns bara 1 kvar så även den fick följa med mig hem. Jag är riktigt nöjd med mina inköp :)
Fina va!? :)

Så här lagom stor och med detaljer, jag gillar den skarpt :)

Snart ska vi äta mat, det blir tacos, riktigt gott :) Sen blir det nog en lugn fredagskväll, kanske en film, det återstår att se. Imorgon ska jag med på Wrestling igen, denna gång är det District, det ska bli riktigt kul och då ska jag ha på mig min fina t-shirt som jag fick.
Nu har barnen spring break så det blir fullt ös hela veckan :)

Gerard Butler

Jag har fått en ny favoritskådespelare, nämligen Gerard Butler! Första filmen jag såg honom i var "ps I love you", en otroligt mysig film och jag fastnade för hans vänliga röst. Sen jag varit här har jag sett han i fler filmer och han växer mer och mer i mina ögon, han är en orolig skådespelare! Fick även reda på av Peter att det är han som spelar Phantomen i "Phantom of the opera". En film som jag länge tyckt varit helt underbar, men när vi kollade på den igår såg jag den på ett helt nytt sätt. Jag visste ju inte vem Gerard var förut och nu när man sett fler filmer med honom så bli man förundrad vilken otrolig röst han har. Den är helt underbar!
Här får ni ett smakprov från filmen när han sjunger, visst är han grym? 

Tiden går fort

Det är galet vad tiden går fort, jag har redan varit här i lite mer än 5 veckor. Det känns som att jag varit här 2 veckor max! Har endast 8veckor kvar här i Kirksville sen bär det av till Seattle för att möta upp mor och far och sen åka upp till Vancouver och träffa min kära bror som jag inte har träffat på 6månader! Det är heeeelt galet, från att ha delat lägenhet i lite mer än 1år och sett varandra rätt ofta till att inte ses på så länge är en stor omställning. Det ska verkligen bli kul att få se hur han har det och få träffa honom igen :)
Men tills dess ska jag ta en dag i sänder och bara njuta utav tiden jag har här.
Igår var Lee, Emma och jag till Walmart, där finns verkligen ALLT! Vi hamnade bland kläderna, detta är typ första gången jag kollar på kläder sen jag slutade jobba. Jag hittade faktiskt några riktigt fynd som fick följa med hem :) Även Emma och Lee hittade lite fynd.
En långärmad tröja och 2st t-shirt.

Igår kväll kollade Peter och jag på en thriller som heter "Law abiding citizen", den var riktigt vidrig under vissa stunder men den var sjukt bra gjord, tycker dock inte om början! Men jag tycker absolut att den är sevärd om man tycker om lite blodiga och skräckfyllda filmer. Gerard Butler spelar huvudrollen och han är grym!
Tänkte även bjuda på lite bilder från de senaste dagarna :)
Visst är hon söt!?


Emma och Katja i en hundbur


Dags för "snöbollskrig" fast med plastbollar och inomhus


Hon var så hungrig att hon åt med både gaffel och sked


Emma, Stefan, Henrik och Nikolai

Thursdays

Som jag tror de flesta vet så gick det ju inte så bra för Lovestoned i Melodifestivalen, vilket jag tycker är jätte tråkigt! Men jag är säker på att vi kommer få se mycket mer av dem. Tycker verkligen att deras låt är bra :)
Håll utkik när Wipeout börjar, jag vet att en av deltagarna är medlem i Lovestoned! Jag vill så gärna se det, kommer bli askul!

Hockey

Idag kollade vi på OS-finalen i hockey och hjälp vilken spännande match! Jag satt som på nålar i sista perioden, ni som inte såg den missade en grym match. Jag var dock tu delad på vilket lag jag skulle hålla på, så jag höll på båda lagen :P Men innerst inne så hade nog Canada lite försprång (Johan det är ditt fel!) Sista perioden var helt galen, och när USA gjorde mål med 24 sekunder kvar av matchen så visste jag inte vad jag skulle göra haha, som sagt jag satt på nålar.
Jag brukar inte kolla på hockey i vanliga fall, men denna match hade jag inte velat missa!
I kväll ska vi se på the closing ceremony, känns konstigt att är över nu. Har ju trots allt kollat en hel del på OS denna omgång, mer än vanligt!
Taget från http://www.expressen.se

RSS 2.0